Ochrana osobních údajů

Ochrana Tvých dat a osobních údajů je pro nás důležitá od vzniku naší značky a zacházeli jsme s nimi s brutální úctou dávno před zavedením GDPR.

Dle níže uvedených podmínek bude Tvé data a osobní údaje zpracovávat společnost Forbidden s.r.o., Služská 1865/15, 182 00 Praha 8, Česká republika, IČO: 24301841, DIČ: CZ24301841, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl C, vložka 194484, jakožto provozovatel internetového obchodu www.lifeisporno.com a správce osobních údajů. Dovolujeme si Vás tímto, jako tzv. subjekty údajů, informovat o způsobu a rozsahu zpracování osobních údajů, včetně rozsahu Vašich práv souvisejících se zpracováním Vašich osobních údajů.
1. Jaké osobní údaje o Vás zpracováváme?

Vaše osobní údaje zpracováváme v souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů; dále jen „Nařízení“) a dále v souladu s relevantními vnitrostátními právními předpisy v oblasti ochrany osobních údajů osobní údaje, které poskytujete v souvislosti s nákupem zboží či využíváním služeb (např. v rámci objednávky zboží v internetovém obchodu, přihlášením se k odběru newsletterů na LifeisPorno.com či při reklamaci zboží).
Jedná se o tyto osobní údaje:

  • Jméno a příjmení
  • E-mailová adresa
  • Telefonní číslo
  • Adresa pobytu či doručovací adresa
  • Heslo v zašifrované podobě
  • Profilové informace jako pohlaví

Dále zpracováváme údaje, které o Vás získáme při nákupu zboží nebo tím, že používáte naše služby. Jedná se o tyto údaje:

  • IP adresa
  • Soubory cookies
  • Údaje o prohlížeči a zařízení
  • Geografické údaje
  • Údaje týkající se uskutečněných nákupů (tj. např. druh, cena zboží, datum nákupu)
  • Případně jiný online identifikátor

Všechny tyto osobní údaje zpracováváme pouze v souladu s níže uvedenými účely a v rozsahu a po dobu nezbytnou pro naplnění těchto stanovených účelů.

 

2. K jakým účelům a na základě jakých právních titulů Vaše osobní údaje zpracováváme?

  • Zpracování osobních údajů v souvislosti s koupí zboží v e-shopu
    • Zpracování osobních údajů je nezbytné pro účely uzavření kupní smlouvy a její následné realizace, dodání objednaného zboží a také z důvodu plnění zákonných daňových povinností.
    • V případě tvorby objednávky shromažďujeme a zpracováváme Vaše osobní údaje v rozsahu:
      – jméno, příjmení, adresa pobytu či doručovací adresa, telefonní číslo, e-mailová adresa.
    • Sdělení těchto osobních údajů je základním předpokladem pro uzavření nebo změnu kupní smlouvy, přičemž poskytnutí osobních údajů slouží primárně k Vaší jednoznačné a nezaměnitelné identifikaci a dále k Vašemu kontaktování za účelem doručení objednaného zboží.
  • Zpracování osobních údajů v souvislostí s vyřizováním podnětů, dotazů nebo reklamací
    • Právním titulem ke zpracování osobních údajů je plnění našich smluvních a zákonných povinností. V souvislosti s vyřizováním reklamací zpracováváme osobní údaje dále také pro účely svých oprávněných zájmů pro případ možného vzniku sporu z reklamace.
    • Při vyřizování reklamací shromažďujeme a zpracováváme Vaše osobní údaje v rozsahu:
      – jméno, příjmení, adresa pobytu či doručovací adresa, telefonní číslo, e-mailová adresa, transakční historie objednávek, údaje o koupeném zboží.
  • Zpracování osobních údajů pro zasílání newsletterů (obchodních sdělení)
    • V případě, že zaregistrujete Vaši e-mailovou adresu k odběru newsletterů, budeme zpracovávat Vaše osobní údaje v rozsahu
      – e-mailová adresa, a to na základě souhlasu se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání nabídkových e-mailů a dalších obchodních sdělení prostřednictvím elektronických prostředků dle zákona č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti. Vaše Osobní údaje začneme zpracovávat až poté, kdy zaregistrujete Vaši e-mailovou adresu k odběru newsletterů na LifeisPorno.com a následně dokončíte tuto registraci potvrzením souhlasu se zpracováním osobních údajů v doručené e-mailové zprávě. Nebude-li registrace výše uvedeným způsobem dokončena, Vaše e-mailová adresa bude bez zbytečného odkladu odstraněna.
    • V případě stávajících zákazníků můžeme zpracovávat Vaše osobní údaje v rozsahu:
      – jméno, příjmení, e-mailová adresa, telefonní číslo za výše uvedeným účelem na základě právního titulu oprávněného zájmu.
  • Zpracovávání údajů zákazníků se souhlasem pro marketingové a obchodní účely
    • V případě, že udělíte souhlas se zpracováním osobních údajů pro marketingové a obchodní účely, budeme zpracovávat Vaše osobní údaje v rozsahu:
      – jméno, příjmení, pohlaví, e-mailová adresa, IP adresa a z ní odvozená poloha, údaje získané ze souborů cookies a obdobných technologií, údaje týkající se uskutečněných nákupů, údaje o prohlížeči a zařízení a případně jiné online identifikátory, a to primárně za účelem vytvoření vhodné nabídky zboží a služeb LifeisPorno.com nebo třetích stran a v souvislosti s oslovením zákazníka, a to prostřednictvím veškerých prostředků internetové reklamy a formou elektronické komunikace sloužící k zasílání personalizovaných nabídkových e mailů, cílené reklamy a dalších obchodních sdělení prostřednictvím elektronických prostředků dle zákona č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.
  • Použití souborů cookies a analýza webových stránek
    • V případě, že používáte webové stránky LifeisPorno.com, jejich souhlasíte se shromažďováním souborů cookies, které na svých webových stránkách používáme za účelem zlepšení fungování webových stránek, vyhodnocení jejich návštěvnosti a za účelem optimalizace marketingových aktivit, tj. nabízení reklamy na zboží na základě vyhodnocení Vašeho zájmu o zboží.

 

Co jsou to vlastně cookies a k čemu je používáme?

Cookies jsou malé datové soubory, které navštívená webová stránka odešle do Vašeho prohlížeče, který je uloží ve Vašem počítači a běžně slouží k rozlišování jednotlivých uživatelů. Osoba uživatele však není na základě těchto informací identifikovatelná. Cookies napomáhají pamatovat si Vaše aktivity a preference po určitou dobu, abyste je nemuseli znovu vkládat, když se na webové stránky vracíte nebo přecházíte z jedné webové stránky na jinou stránku.

Cookies pomáhají k Vašemu pohodlnějšímu nákupu a jednoduchému prohlížení webových stránek. Cookies zejména slouží k:

  • Zajištění správné funkčnosti našich webových stránek, aby bylo možné dokončit proces objednání zboží s co nejmenšími obtížemi;
  • Zajištění bezpečného přihlášení, k ověřování uživatelů, k prevenci podvodného využití přihlašovacích pověření a k ochraně uživatelských dat před přístupem neautorizovaných stran;
  • Uložení přihlašovacích údajů našich zákazníků, takže je nemusí pokaždé znovu zadávat;
  • Zapamatování si obsahu nákupního košíku;
  • Zajištění vzhledu webových stránek vzhledem k preferencím a požadavkům návštěvníků;
  • Analýze návštěvnosti, chování, preferencí a zájmů uživatelů;
  • Nabízení reklamy na zboží dle zájmu uživatele.

 

Naše webová stránka LifeisPorno.com používá cookies, které lze z hlediska jejich platnosti rozdělit na dva typy. Dočasné soubory cookie, tzv. „relační cookies“, které jsou pouze dočasné a zůstávají uloženy ve Vašem zařízení jen do ukončení relace prohlížeče, a trvalé soubory cookie, tzv. „permanentní cookies“, které zůstávají uloženy ve Vašem počítači déle. Dočasné cookies umožňují uchovávání informací při přecházení z jedné webové stránky na druhou a odstraňují potřebu opakovaného zadávání některých údajů. Jakmile dojde k zavření prohlížeče, provede se jejich vymazání z Vašeho zařízení. Trvalé cookies pomáhají Váš počítač identifikovat, jestliže se však opětovně vrátíte na naši internetovou stránku, neumožňují Vás jakkoliv identifikovat osobně.

Cookies dle funkcí dělime na:

  • konverzní, které umožňují analyzovat výkon různých prodejních kanálů;
  • trackovací (sledovací), které v kombinaci s konverzními pomáhají analyzovat výkon různých prodejních kanálů;
  • remarketingové, které umožňují personalizaci obsahu reklam a jejich správné zacílení;
  • analytické, které nám pomáhají zvýšit uživatelské pohodlí našeho webu tím, že pochopíme, jak jej uživatelé používají;
  • esenciální, které jsou důležité pro základní funkčnost webu.

Některé cookies mohou shromažďovat informace, které jsou následně využity třetími stranami a které např. přímo podporují naše reklamní aktivity (tzv. „cookies třetích stran“). Například informace o produktech kupovaných návštěvníky na našich stránkách mohou být zobrazeny reklamní agenturou, abychom mohli lépe uzpůsobit zobrazení internetových reklamních bannerů na Vámi zobrazovaných webových stránkách. Podle těchto údajů však nelze jakkoliv identifikovat Vás osobně.

Naše webové stránky využívají cookies třetích stran:

Třetí strana Cookie funkce Platnost Další Informace a způsob, jak se odhlasit
Google (Google Analytics) Analytické
Trackovací
trvalá /
6 měs. / session
https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
Facebook Pixel Remarketingové
Trackovací
Konverzní
trvalá http://www.facebook.com/about/privacy/

 

Souhlas s používáním cookies a jeho odvolání

Používáním našich webových stránek LifeisPorno.com souhlasíte s užitím cookies. Souhlas s používáním cookies je dobrovolný. V případě, že nesouhlasíte se shromažďováním některých nebo všech souborů cookies, můžete zabránit jejich shromažďování změnou nastavení svého prohlížeče. Nicméně pokud tak učiníte, můžete být nuceni nastavovat některé volby manuálně pokaždé, když navštívíte naše webové stránky, a některé služby a funkce nemusí fungovat.

Níže je přehled nejvíce využívaných OS a možnosti deaktivace nebo odstranění cookies. V případě, že nesouhlasíte se shromažďováním cookie souborů, můžete zabránit jejich shromažďování změnou nastavení svého prohlížeče, a to níže uvedeným způsobem.

Na následujících stránkách najdete nastavení pro jednotlivé prohlížeče:

Chcete-li se dozvědět více o tom, jak fungují soubory cookie a jak je spravovat nebo odstranit, navštivte webovou stránku konsorcia World Wide Web Consortium www.youronlinechoices.com. Jedná se o účinný nástroj pro správu souborů cookies s možností tyto soubory zablokovat.

 

3. Po jakou dobu Vaše osobní údaje zpracováváme?

  • Vaše osobní údaje zpracováváme v případě zakoupení zboží v e-shopu po dobu realizace smluvního vztahu, dále po dobu nezbytně nutnou pro zajištění vzájemných práv a povinností vyplývajících ze smlouvy a dále po dobu 2 let ode dne uplynutí záruční doby na zboží pro účely oprávněných zájmů LifeisPorno.com (viz výše). Vystavené daňové doklady jsou v souladu s § 35 zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů archivovány po dobu 10 let od jejich vystavení. Z důvodu nutnosti doložit právní důvod pro vystavení daňových dokladů jsou po dobu 10 let ode dne odeslání objednávky zákazníkem archivovány i objednávky.
  • V případě, že budeme zpracovávat osobní údaje na základě Vašeho souhlasu se zpracováním osobních údajů k marketingovým a obchodním účelům nebo k zasílání obchodních sdělení prostřednictvím elektronických prostředků dle zákona č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů, osobní údaje budou zpracovávány po dobu 5 let, nebo do doby, dokud souhlas neodvoláte. Pokud svůj souhlas odvoláte, není tím dotčeno zpracování Vašich osobních údajů prováděné ze strany LifeisPorno.com pro jiné účely a na základě jiných právních titulů, v souladu s touto Informací o zpracování osobních údajů.

 

4. Kdo všechno bude mít k Vašim osobním údajům přístup?

Osobní údaje mohou být pro zajištění výše popsaných účelů vedle nás a našich zaměstnanců zpracovávány také partnery LifeisPorno.com . Externí partnery, kteří jako zpracovatelé mohou zpracovávat Vaše osobní údaje, si pečlivě vybíráme a svěřujeme osobní údaje pouze těm partnerům, kteří poskytují dostatečné záruky zajištění vhodných technických a organizačních opatření, aby nemohlo zejména dojít k náhodnému nebo protiprávnímu zničení, ztrátě, pozměňování, neoprávněnému zpřístupnění předávaných, uložených nebo jinak zpracovávaných osobních údajů, nebo neoprávněnému přístupu k nim.

Vaše údaje předáme subjektům, které s námi spolupracují při plnění smlouvy o prodeji zboží, které jste koupili:

a) V závislosti na tom, jaký způsob dodání zboží si vyberete, sdílíme vaše údaje potřebné k dodání zboží jednomu z následujících subjektů:
• Geis CZ s.r.o. a Geis Parcel CZ s.r.o.
• Česká pošta, s.p.
• Ostatní subjekty, které budou v budoucnu poskytovat služby dodání zboží.

Dále jsme povinni některé Vaše osobní údaje předávat na základě platných právních předpisů, např. orgánům státní správy, soudům nebo orgánům činným v trestním řízení v souvislosti s případným správním, trestním a občanským soudním řízením.

 

5. Jaká všechna práva máte v souvislosti s ochranou osobních údajů?

Ve vztahu k Vašim osobním údajům máte jako subjekt údajů následující práva:

  • Právo kdykoli odvolat svůj souhlas se zpracováním osobních údajů (pokud je zpracování na souhlasu založeno, tj. např. souhlas se zpracováním osobních údajů pro marketingové a obchodní účely; zpracování údajů ze souborů cookies je možné zamezit nastavením Vašeho webového prohlížeče);
  • Právo na přístup k osobním údajům (právo požadovat informaci, zda osobní údaje, které se Vás týkají, jsou či nejsou námi zpracovávány, a pokud je tomu tak, máte právo získat přístup k těmto osobním údajům a k dalším informacím dle čl. 15 Nařízení);
  • Právo na přenesení údajů (právo získat osobní údaje, které se Vás týkají, ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu, a právo předat tyto údaje jinému správci; a dále právo na to, aby osobní údaje byly předány přímo jedním správcem správci druhému, je-li to technicky proveditelné);
  • Právo na opravu (právo požadovat, aby jsme bez zbytečného odkladu opravili nepřesné osobní údaje, které se Vás týkají);
  • Právo na omezení zpracování (právo požadovat, aby jsme omezili zpracování, mj. v případě, že z důvodu uplatnění práva na opravu ověřujeme správnost údajů; nebo pokud by z naší strany byly osobní údaje zpracovávány protiprávně, ale nežádáte provést jejich výmaz);
  • Právo na výmaz (právo požadovat, aby jsme Vaše osobní údaje bez zbytečného odkladu vymazali, mj. pokud osobní údaje již nejsou potřebné pro účely, pro které byly shromážděny, nebo jste odvolali souhlas, na jehož základě jsme Vaše osobní údaje zpracováváli a neexistuje žádný další právní titul pro zpracování; nebo pokud by z naší strany byly osobní údaje zpracovávány protiprávně);
  • Právo vznést námitku (právo požadovat, aby jsme přestali zpracovávat Vaše osobní údaje na základě právního titulu oprávněného zájmu);
  • Právo obrátit se svým podnětem na Úřad pro ochranu osobních údajů.

 

6. Jak nás můžete kontaktovat?

V případě jakéhokoli dotazu ke zpracování Vašich osobních údajů či uplatnění výše uvedených práv se na nás můžete obrátit písemně na adrese Forbidden s.r.o., Milady Horákové 185/104, 160 00 Praha 6 nebo e-mailové adrese rumpel@lifeisporno.com.